Erik Damgaard risikerer milliontab på vindmangel

Den tidligere IT-milliardær Erik Damgaard har sat sin forgældede vindmøllepark i Tyskland til salg. Det ligner en fejlinvestering, der kan ende i et samlet tab på flere millioner kroner.

Erik Damgaard... Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Det, der skulle være et vindeventyr, ligner nu mere et luftkastel for den tidligere rigmand Erik Damgaard.

I 2007 købte Erik Damgaard en 40 megawatt stor vindmøllepark i Zölkow i Tyskland sammen med sin daværende partner Ole Abildgaard. Dengang var vindmølleparken omkring 400 millioner kroner værd, men det er langt fra værdien i dag, skriver Dagbladet Børsen.

Ifølge avisen er den tyske vindmøllepark i dag ca. 130 millioner kroner værd, og efter flere år med underskud er gælden i det bagvedliggende selskab vokset, så den udgør hele værdien af parken. Ifølge regnskabet fra Fwe Windpark Zölkow gav 2013 et underskud på 6,3 millioner kroner, og det sender egenkapitalen ned på 2,2 millioner kroner, mens gælden er vokset til 134 millioner kroner. 

Vindmølleparken er nu sat til salg, og den fortsatte drift er ifølge regnskabet »behæftet med usikkerhed.«

»Vi har vitterligt haft næsten tre efter hinanden følgende dårlige vindår. Det har vitterligt ikke blæst i den del af Tyskland. Og når du ikke har vind, så har du heller ikke produktion,« siger direktør i Fwe Windpark Zölkow, Jan Christensen, til Børsen.

Direktøren peger ligeledes på de dårlige vindforhold som årsag til, at parken er dykket i værdi. Han forventer, at vindmølleparken kan sælges til en pris, der vil give penge til at tilbagebetale lånene. Erik Damgaard står ifølge Børsen selv bag lånene gennem sit investeringsselskab ED Equity Partner.