Erik Damgaard: Jeg har ikke hørt om nogen undersøgelse

Eks-milliardæren Erik Damgaard sad i et par år i bestyrelsen for både Capinordic og Capinordic Bank. Men han har slet ikke hørt om den sønderlemmende kritik, der nu er rejst.

Erik Damgaard Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anklagerne om grov kriminalitet i den krakkede velhaverbank Capinordic er ikke nået frem til alle de tidligere bestyrelsesmedlemmer, der bl.a. tæller en række kendte velhavere.

Kritikken er ellers uhørt hård i den advokatundersøgelse, som det statslige afviklingsselskab, Finansiel Stabilitet, har bestilt for at afdække erstatnings- og strafansvar op til krakket.

Anklagerne går bl.a. på, at der er givet uforsvarlige lån til ejerkredsen og til køb af finanshusets egne aktier, og som Berlingske Business skriver onsdag kan det også ramme kendte erhvervsfolk som Erik Damgaard, Steen Bryde og Ole Vagner, der alle tidligere har siddet i bestyrelsen.

Erik Damgaard sad i bestyrelsen for Capinordic august 2005 til december 2008, og i Capinordic Banks bestyrelse i perioden marts 2006 til december 2008, men han har ikke engang hørt om de hårde beskyldninger i advokatundersøgelsen.

”Jeg har slet ikke hørt om undersøgelsen. Og derfor har jeg naturligvis heller ikke foretaget mig noget på den baggrund,” siger Erik Damgaard, da Business.dk fanger ham på mobiltelefon.

Advokatundersøgelsen beretter om en bestyrelse, der har givet uansvarlige lån, bl.a. til køb af aktier i Capinordic. Hvordan stemmer det overens med dine oplevelser i bestyrelsen?

”Det er overhovedet ikke et billede, jeg kan genkende.”

Hvad med påstanden om, at der blev truffet beslutninger uden for bestyrelseslokalet?

”Nej, heller ikke det kan jeg genkende.”

Er du på ferie eller sådan noget, siden du slet ikke har hørt om undersøgelsen?

”Jeg er i landet, hvis det er det, du spørger om. Men altså, vi er nogle, der har et liv, udover at læse aviser.”