Ericssons topchef går

Carl-Henric Svanberg forlader den pressede telegigant.

Svenske Ericssons topchef siden 2003, Carl-Henric Svanberg, forlader stolen om et halvt år. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den pressede topchef i den svenske telegigant Ericsson, Carl-Henric Svanberg, trækker sig.

Fra 1. januar 2010 overtager den 44-årige finansdirektør og vicekoncernchef Hans Vestberg topposten i en af verdens største leverandører af teleudstyr. Carl-Henric Svanberg har sagt ja til at blive bestyrelsesformand i British Petroleum (BP), som er verdens fjerdestørste virksomhed, men fortsætter som bestyrelsesmedlem i Ericsson.

Kraftige nedskæringer

Carl-Henric Svanberg har stået kraftigt for skud i den seneste tid, hvor Ericsson-koncernen har været presset økonomisk og har foretaget adskillige nedskæringer. I alt skal der skæres for 10 milliarder svenske kroner for at komme på ret kurs.

Carl-Henric Svanberg har været koncernchef for Ericsson siden 8. april 2003. Ericsson leverer teleudstyr og ejer desuden halvparten af Sony Ericsson, der er verdens fjerdestørste mobilproducent.

Hans Vestberg er civiløkonom i virksomhedsøkonomi fra Uppsala Universitet, hvor han tog eksamen i 1991. Han begyndte hos Ericsson samme år og fik hurtigt chefstillinger i Kina, Sverige, Chile, Brasilien og USA.

»Det står tidligt i karrieren klart, at Hans Vestberg var en person med helt usædvanlige lederegenskaber,« skriver Ericssons bestyrelsesformand, Michael Treschow, i en pressemeddelelse.