Ericssons skrækregnskab er ringere end ventet

Svenske Ericsson er under pres i øjeblikket og måtte i sidste uge nedjustere forventningerne til årets resultat, da udviklingen i tredje kvartal var meget svagere end ventet.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND. Svenske Ericsson er under pres i øjeblikket og måtte i sidste uge nedjustere forventningerne til årets resultat, da udviklingen i tredje kvartal var meget svagere end ventet.
Læs mere
Fold sammen

Fredag kan investorerne så få yderligere klarhed over udviklingen, hvor regnskabet for perioden er offentliggjort, og her er underskuddet større end forventet.
Ericsson, der blandt andet leverer udstyr til teleselskaber, kommer ud af kvartalet med et underskud på bundlinjen på 233 mio. svenske kr., hvor analytikerne havde ventet et minus på 122 mio. svenske kr.

Driften viste - som det også blev meldt ud i sidste uge - et overskud på 0,3 mia. svenske kr., men det skal ses i lyset af en forventning om et plus på 3,5 mia. svenske kr., før tallene blev offentliggjort.

Regnskabet er blandt andet belastet af ekstraordinære udgifter til en omstrukturering på 1,3 mia. svenske kr.



Omsætningen i kvartalet faldt med 14 pct. til 51,1 mia. svenske kr., og her havde analytikerne ventet 54,6 mia. svenske kr.
Det svenske selskab er i øjeblikket på udkig efter en ny topchef, efter at Hans Vestberg tidligere på året trådte tilbage. I øjeblikket er Jan Frykhammar konstitueret som øverste chef, men det er ikke tiltænkt at være permanent.
Vestas' topchef, Anders Runevad, er blevet nævnt som en mulig afløser på rygtebasis.