Ericsson stævner Apple

Apple nægter at betale, hvad den svenske mobilgigant kræver for Apples brug af patenteret teknologi i alle telefoner og tavl-PCer.

Ericsson med topchef Hans Vestberg i spidsen kræver penge af Apple og går nu rettens vej for at få dem. Arkivfoto: Janerik Henriksson, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JANERIK HENRIKSSON

Apple er blevet stævnet af Ericsson for uden aftale at have brugt teknologier, som den svenske netværksgigant har eneretten til, i alle iPhone-telefoner og iPad-tavle-PCer.

Ericsson, der er verdens største leverandør af mobilnetværk, og gennem hvis udstyr omkring 40 procent af verdens mobiltrafik går, har fredag lagt sag an mod den amerikanske IT-gigant, efter at de to i en tid har forsøgt at nå til enighed om, hvad Apple skal betale for at have krænket Ericssons patenter.

»Ved at sige nej til Ericssons lovmæssige og rimelige licensforslag til den patenterede teknik, som Apple anvender i smartphonetelefoner og tavle-PCer, skader Apple hele markedet og mindsker incitamentet til at dele innovation,« skriver Ericsson i en pressemeddelelse.

Apple: Overdrevne krav

Den svenske gigant har tidligere bedt en amerikansk domstol om at godkende de licensbetalinger, som Apple har krævet af Apple for Apples brug af kommunikationsstandarden LTE.

Apple har omvendt kaldt Ericssons pengekrav for overdrevne og siger, at svenskerne tidligere accepterede, at Apple kunne betale langt mindre.

Apple og Ericssons hidtidige aftale udløb for to år siden, uden at de har kunnet blive enige om en forlængelse.