Ericsson skuffer

Verdens største leverandør af mobiludstyr tjener langt færre penge end ventet.

Ericssons topchef, Hans Vestberg, leverede et skuffende juleregnskab. Arkivfoto: Kevork Djansezian, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det var et skuffende resultat, som var over fire milliarder kroner værre end ventet, som den svenske mobilgigant Ericsson fremlagde onsdag morgen.

Ericssons resultat før skat blev på 1,8 milliarder svenske kroner for fjerde kvartal. Analytikerne havde dog ventet et resultat før skat på 6,0 milliarder.

»I fjerde kvartal mærkede vi en svagere udvikling inden for netværksforretningen og en ventet påvirkning på bruttomargenen fra en forandret sammensætning af forretningen med flere netudbygningsprojekter, moderniseringsprojekter i Europa og en højere andel af tjenester,« siger koncerntopchef Hans Vestberg i en kommentar.

Salget for verdens største leverandør af mobiludstyr steg til 63,7 milliarder svenske kroner, men salget af netværk faldt med ni procent i forhold til samme periode i 2010. I Nordamerika, hvor Ericsson hidtil har haft et af de bedste markeder, faldt salget med 27 procent i forhold til tredje kvartal.

Hans Vestberg tror ikke på en hurtig ændring.

»Vi tror, at den langsigtede, positive udvikling for branchen står tilbage. På kort sigt forventer vi, at teleselskaberne fortsat er forsigtige med investeringer, hvilket afspejler faktorer som makroøkonomisk og politisk usikkerhed,« siger han.

Ericsson solgte for et par måneder siden sin halvpart i mobilproducenten Sony Ericsson til den japanske elektronikgigant Sony.