Ericsson skal fyre 1.000

Svensk mobilgigant lukker afdeling i Sverige.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næsten 1.000 medarbejdere bliver fyret, når den svenske storproducent af mobiludstyr, Ericsson, lukker sin afdeling i Gävle i Sverige.

Ericsson, som bl.a. ejer halvparten af mobilproducenten Sony Ericsson, har varslet 856 ansatte i Gävle i forbindelse med, at afdelingen, der producerer radiomaster til 3G-mobiltelefoni, lukkes, og al aktivitet rykkes til Borås. Her skal yderligere 90 jobs nedlægges. Endelig forlader omkring 300 konsulenter virksomheden.

»En tung dag«

Ericssons afgående topchef, Carl-Henric Svanberg, kalder beslutningen for »en tung dag«.

»Vi må nedbringe antallet af ansatte inden for produktionen, eftersom arbejdsindholdet i vore produkter mindskes, samtidig med at vi bliver mere effektive. Det er et hårdt slag mod Gävle og Borås,« siger han i en udtalelse.

Beslutningen kommer helt uventet.

»Denne besked havde vi ikke regnet med. Det kom virkelig som en total overraskelse,« siger ordførende i Civilingeniørforbundet, Johanni Samalistu, til det svenske nyhedsbureau TT.

Afdelingen i Gävle har også et stort logistikcentrum.

Kræver hjælp fra regeringen

Lukningen rammer kommunen hårdt. Byrådet i Gävle kræver derfor nu, at regeringen kommer den til hjælp, fordi arbejdsløsheden i forvejen er stor i området.

Sony Ericsson har været særligt hårdt ramt af finanskrisen og har i flere omgange måttet skære ned. De dårlige resultater fra verdens fjerdestørste mobilproducent har påvirket Ericssons regnskaber.