Ericsson skærer ned i Lund

Næsten 700 jobs bliver nedlagt, når mobilgiganten lukker for produktionen af mobilmodemer.

Mobilgiganten Ericsson lukker en afdeling i Lund men udbygger sin forskning og udvikling. Foto: Ericsson Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næsten 700 jobs er i fare, efter at den svenske mobilgigant Ericsson torsdag morgen meddelte, at den underskudsgivende modemvirksomhed i universitetsbyen Lund kort fra Malmö bliver lukket.

Ifølge Sydsvenska Dagbladet beskæftiger modemvirksomheden omkring 1.600 ansatte verden over, men de 690 jobs i Lund forsvinder nu. I Lund havde det daværende Sony Ericsson udviklingscenter, indtil Ericsson valgte at sælge sin halvdel af mobilproducenten til sin japanske samarbejdspartner Sony i 2011.

Ericsson, som er verdens største leverandør af mobiludstyr som f.eks. master, vil i stedet for at producere modemer til smartphonetelefoner øge forskningen og udviklingen af radionet. Det skal ifølge topchef Hans Vestberg skabe omkring 500 nye arbejdspladser, som skal ligge i Lund. Hans Vestberg understreger, at lukningen af modemvirksomheden, der i år har udgifter for 2,6 milliarder svenske kroner, ikke blot er et sparetiltag men en strategisk beslutning.

»Markedet er gået ned. Der er færre og færre smartphoneproducenter, som køber modemer separat. De køber dem sammen med processorerne, og vi har ingen processor, vi har kun et modem,« siger Hans Vestberg til avisen.