Ericsson overrasker med milliardoverskud

Milliardoverskud trods store omstruktureringer i den svenske mobilgigant.

Ericssons topchef, Hans Vestberg, overrasker med et bedre regnskab end ventet. Arkivfoto: Fredrik Sandberg, AFP/TT/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDRIK SANDBERG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske mobilgigant Ericsson ser endelig ud til at have grund til at smile efter at have overrasket alle og leveret et resultat på 3,6 milliarder svenske kroner for 2. kvartal.

Ericsson, som er verdens største leverandør af mobiludstyr som master og bagvedliggende teknologi, har som de fleste andre i mobilbranchen været hårdt presset af både finanskrisen og den stærke konkurrence, som ikke bliver mindre, når finske Nokia sidst i juli ventes at få EU-Kommissionens godkendelse af at overtage sin fransk-amerikanske konkurrent Alcatel Lucent og dermed bliver verdens nummer to efter Ericsson.

Ericssons topchef, Hans Vestberg, kunne fredag morgen fremlægge et regnskab for april-juni med en bedre omsætning og et bedre resultat end ventet. Omsætningen landede på 60,7 milliarder svenske kroner mod 54,8 milliarder kroner for et år siden. Driftsresultatet på 3,6 milliarder kroner er godt nok under sidste års 3,99 milliarder kroner men større end forventet.

Kæmpe fyringsrunde koster dyrt

Det er lykkedes Ericsson at få stabiliseret sin forretning i Nordamerika, som er det største marked. Også i Kina, Mellemøsten og Indien er der igen kommet gang i salget.

Ericsson, som har hovedkvarter i Kista ved Stockholm, har været gennem en lang række sparerunder, og de koster penge her og nu, før besparelserne slår igennem. 2,7 milliarder kroner opgøres omstruktureringsomkostningerne til.

Ericsson annoncerede i marts en kæmpe fyringsrunde, hvor 2.200 stillinger nedlægges i Sverige.

Koncernen er i færd med en omstilling mod software og tjenester.

Hans Vestberg, som har siddet ved roret siden 1. januar 2010, kalder selv kvartalsregnskabet for »en stabil rapport«.