Ericsson overgår forventningerne

Ericssons resultat i 2. kvartal er over forventningen. Det svenske selskab taber dog stort på halvparten i mobilproducenten Sony Ericsson.

Den svenske producent af trådløs teknologi får et resultat på 800 mio. svenske kr. i 2. kvartal mod 2 mia. i samme periode sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen/ Scanpix
Den svenske producent af trådløs teknologi får et resultat på 800 mio. svenske kr. i 2. kvartal mod 2 mia. i samme periode sidste år.

Nedgangen skyldes først og fremmest omkostninger ved en restrukturering samt tab på på mobilenheden, som er ejet 50/50 med Sony. I sidste uge meldte Sony Ericsson et tab på 299 mio. dollar, og også halvparten i chipproducenten ST Ericsson koster. Her er tabet på 213 mio. dollar.

Fraregnet disse tab samt engangsudgifter til en spareplan på 10 mia. svenske kr. er resultatet bedre end ventet, hvad særligt de svenske medier slår på.

Mærker krisen
Også den adm. dir. Carl-Henric Svanberg er tilfreds:

"Der er stor usikkerhed i verden, og med det i baghovedet laver vi et godt resultat," siger han ifølge svenske TT.

Tidligere har Ericsson meldt ud, at krisen ikke har ramt hårdt. Men nu kommer der nye toner fra IT-producenten.

"Vi ser forskellige tendenser i den økonomiske situation. Effekterne af den globale lavkonjunktur på markederne for mobil infrastruktur er nu mere mærkbare, særligt i de lande, hvor de lokale valutaer er under pres og kreditmarkederne er hårdere," hedder det i årsrapporten.