Ericsson og Nokia klar til fyringer

Den svenske netværksgigant skal af med 450 ansatte. Nokia begynder først forhandlingerne efter det finske valg.

Ericssons topchef, Hans Vestberg, skal af med 450 medarbejdere i Sverige. Også Nokia skærer ned. Arkivfoto: Scott Audette, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To af verdens største teknologivirksomheder gør klar til store fyringsrunder.

Den svenske netværksgigant Ericsson skal af med omkring 400 ansatte i Stockholm og andre 50 ansatte i Göteborg. De kommer alle fra salg og administration og er en følge af en ny regionsstruktur, som blev indført i 2010. Navnlig administrativt personale inden for IT er der mindre behov for, siger Ericsson i en pressemeddelelse.

Sideløbende skal der ansættes 250 ingeniører inden for forskning og udvikling. De skal især beskæftige sig med udvikling af teknologien til de nye supermobilnet, LTE (populært - men teknisk fejlagtigt - kaldet 4G).

Ericsson havde i slutningen af fjerde kvartal omkring 17.800 ansatte i Sverige.

Uvished til efter valget

Den finske mobilgigant Nokia indleder først sidst i april drøftelser om store nedskæringer som følge af aftalen med amerikanske Microsoft om at droppe sin egen software og lægge Microsofts Windows Phone i alle dyrere telefoner fremover.

Finske fagforeninger forudser, at tusinder af stillinger i Norden vil forsvinde. Aftalen er dog endnu ikke underskrevet endnu. Derfor ventes det, at Nokia ønsker at udsætte offentliggørelsen af massefyringen til efter det finske valg 17. april.

Nokias bestyrelsesformand, Jorma Ollila, siger til det finske dagblad, Helsingin Sanomat, at »der er tale om en global omstrukturering af vor produktudvikling, så det handler ikke kun om Finland«.

I Danmark har Nokia omkring 1.200 ansatte, som har fingrene i udviklingen af hele eller dele af samtlige Nokias produkter. Her er der også uvished om fremtiden.

En lang række af Nokias programmører søger åbenlyst job andre steder, nu hvor mobilgiganten ikke længere selv vil udvikle software til sine telefoner.