Ericsson forlader sine bygninger

Den svenske telegigant flytter fra sine rødder og samler alle aktiviteter nord for Stockholm.

Ericsson samler nu sine aktiviteter i Stockholm i forstaden Kista nord for hovedstaden. Foto: Jonas Ekströmer, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan næsten ikke blive mere nationalt, og det svarer da også næsten til, da TDC rømmede sit historiske hovedkontor. Nu flytter den svenske teleudstyrsgigant Ericsson fra sine rødder i det sydlige Stockholm.

Næsten 3.000 medarbejdere i Ericsson, som ejer halvparten af mobilproducenten Sony Ericsson, berøres, når den klassiske adresse ved LM Ericssons Väg skal rømmes. Ericsson vil i stedet samle alle sine aktiviteter i Kista, nord for den svenske hovedstad.

Hovedsædet rykkede i 2003

Allerede da Ericssons snart afgåede topchef Carl-Henric Svanberg trådte til i 2003, blev hovedkontoret flyttet fra Telefonplan i det sydlige Stockholm til Kista. Nu flytter resten af virksomheden med, skriver Dagens Industri - også de dele, der har til huse i Älvsjö og Sundbyberg.

2.400 ansatte og 500 konsulenter skal derefter møde andre steder.

Årsagen er, at lejemålene i det sydlige Stockholm udløber frem til 2012. Det giver Ericsson mulighed for at samle sig og i højere grad udnytte, at alle befinder sig under samme tag.

Telefonplan har været hjertet i Ericsson i størstedelen af selskabets 133-årige historie og benævnes fortsat »Huvudfabriken«. Man rykkede hertil fra Tulegatan midt i Stockholm i 1940.

TDC rømmede Nørregade

Danske TDC rømmede 14. juli 2008 det historiske hovedsæde i Nørregade i midten af København for at rykke ud i fælles lokaler på Stamholmen i Københavns sydhavnskvarter. 99 år blev det til i Telefonhuset.