Erhvervsminister beklager Nokia-fyringer

Nokia har afsat et større millionbeløb, så fyrede Nokia-medarbejdere kan få hjælp til at starte egen virksomhed.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er meget beklageligt, at Nokia har valgt at lukke sin udviklingsafdeling for mobiltelefoni i København med udgangen af 2012.

Det siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i en kommentar til, at mobilgiganten Nokia fyrer omkring 950 medarbejdere i udviklingsafdelingen i Danmark.

- Jeg har drøftet sagen med Nokia, der orienterede om, at lukningen skal ses i lyset af det samarbejde, de har indledt med Microsoft og et ønske om at samle deres udviklingsaktiviteter på færre enheder, siger Brian Mikkelsen.

Ifølge ministeren skyldes fyringerne ikke generelle forhold omkring erhvervsklimaet i Danmark.

Nokia har meddelt Brian Mikkelsen, at de har afsat et større millionbeløb til at få de berørte medarbejdere videre i anden beskæftigelse.

De vil blandt andet stille risikovillig kapital til rådighed for medarbejdere, som vil starte egen virksomhed på baggrund af viden og kompetencer fra Nokia. Der vil også blive afsat penge til et styrket samarbejde med danske forskningsmiljøer.

- Regeringen vil aktivt samarbejde med Nokia om at få de foreslåede initiativer ført ud i livet. Der har således allerede været en første drøftelse mellem Nokia og Vækstfonden om finansiering af nye teknologibaserede virksomheder, siger Brian Mikkelsen.