Erhvervsmedie: Mærsk overvejer opkøb af containerkonkurrent

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg er Mærsk i forhandlinger om opkøb af Neptune Orient Lines, hvis storaktionær leder efter en køber.

Singaporeanske Neptune Orient Lines kan være på vej til at blive solgt. Både Mærsk og CMA CGM meldes som interesserede bejlere af Bloomberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROSLAN RAHMAN

Der kan være konsolidering på vej i containterrederibranchen. Ifølge Bloomberg er der nemlig rift om Neptune Orient Lines, som både danske Mærsk og franske CMA CGM er interesserede i at købe.

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie er franskmændene længst fremme i forhandlingerne med storaktionæren, det singaporeanske statslige investeringsselskab Temasek Holdings, der leder efter en køber. Temasek ejer 67 pct. af Neptune Orient Lines.

»Vi har altid sagt, at vi vil se på alt, hvad der bliver sat til salg i markedet, men vores basisstrategi er at vokse organisk,« siger koncernchef Nils Smedegaard Andersen til Bloomberg og tilføjer.

»I udgangspunktet velkommer vi al konsolidering - det vil kun være sundere for containerrederibranchen.«

Neptune Orient Lines sidder på 2,7 pct. af markedet og har en markedsværdi på 13 milliarder kroner. Ifølge Bloomberg er franske CMA CGM lige nu i gang med due dilligence, men ikke eksklusivt, forlyder det.

Det er dog ikke sikkert, at en handel er lige på trapperne. Containerrederierne kæmper for at holde indtjeningen højt i et marked med historisk lave fragtrater, og det betyder, at prisen på rederierne er lav. Spørgsmålet er dog, om Temasek er villige til at sælge til en lav pris.