Erhvervsmand i tredje generation

Jakob Haldor Topsøe, som er den nye formand for ejerselskabet bag industriselskabet Haldor Topsøe, har en baggrund som investment banker.

Jakob Haldor Topsøe er formand for Haldor Topsøe Holding. Fold sammen
Læs mere
Foto: Haldor Topsøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har arvet navnet Haldor efter sin berømte farfar, men tilsyneladende også interessen for erhvervslivet. 46-årige Jakob Haldor Topsøe er uddannet fra CBS og er HD i finansiering og har tilbragt hele sin karriere i erhvervslivet.

Jakob Haldor Topsøe, der er søn af Flemming Topsøe, har mere end 20 års erfaring som investment banker fra først Alfred Berg og siden mange år i ABN Amro, hvor han var frem til 2008, da han i stedet valgte at blive selvstændig. Sammen med to andre tidligere ledende ABM Amro-folk stiftede han investeringsfirmaet Ambrox Capital, hvor han har titel af partner.

2008 var også året, hvor Jakob Haldor Topsøe fik sin første post i Haldor Topsøe-regi og kom i bestyrelsen for det amerikanske datterselskab Haldor Topsøe Inc., som er det største i koncernen. USA er et af koncernens største enkeltmarkeder, og Haldor Topsøe har egen produktion i USA.

I 2010 fik Jakob Haldor Topsøe også en plads i bestyrelsen for Haldor Topsøe A/S, som er driftselskabet i Topsøe-koncernen, og i år er han altså også blevet formand for selve ejerselskabet bag Haldor Topsøe A/S.

Undervejs deltog han i 2008-2009 i lighed med de øvrige børnebørn og Haldor Topsøes fire børn i et forløb på IMD Business School i Schweiz for at erhverve sig viden om det at lede familieejede virksomheder.

I lighed med sin farfar har Jakob Haldor Topsøe også ved enkelte lejligheder blandet sig i den offentlige debat. Senest da han før sommer sammen med repræsentanter for andre familieejede virksomheder, nemlig Jørgen Mads Clausen fra Danfoss og Peter Foss fra Foss, opfordrede den tidligere regering til at fjerne generationsskifteskatten på erhvervsaktiver, så de familieejede virksomheder undgår store kapitaldræn ved generationsskifter og i stedet kan udvikle driften og skabe flere arbejdspladser.

I 2013 var Jakob Haldor Topsøe en af de få danskere, der var inviteret til det årlige møde i den såkaldte Bilderberg-gruppe, hvor top­figurer fra politik, erhvervsliv og forskning bag lukkede døre diskuterer verdens tilstand.

Jakob Haldor Topsøe, der er gift og har to børn, bor i Vedbæk.