Erhvervsmand angriber Don Ø

De to respekterede erhvervsfolk C.C. Nielsen og Kaare Vagner føler sig offer for en skjult dagsorden, da de i sensommeren 2008 blev lokket til at skyde penge i det kriseramte it-firma Comwir.

Flemming Østergaard Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristoffer Juel Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.


Selskabets hovedaktionær var daværende Parken-formand Flemming Østergaard, og det var ligeledes den nu forhenværende fodboldformands søn, Peter Østergaard, der var direktør i selskabet.


Læs også: Spekulanten sat på plads af Don Ø

 

Det lille københavnske it-firma med de store ambitioner havde længe været en betragtelig sten i skoen for Flemming Østergaard, idet Comwir på årsbasis tabte mange millioner af i håbet om forsøget på at konkurrere med de store distributører af hardware herhjemme.

Læs også: Tre ting du ikke vidste om Don Ø

Derfor var det en kærkommen hjælpende hånd, da Micro Matic-ejer C.C. Nielsen og tidligere koncernchef i ABB Kaare Vagner, der bl.a. sidder i bestyrelsen for Mols-Linien og Banedanmark, i juli 2008 sagde ja til sammen med en række andre investorer at skyde i alt 15 mio. kr. i Comwir.

Problemet er blot, er C.C. Nielsen og Kaare Vagner ikke vidste, at Flemming Østergaard ikke selv kom med friske penge som lovet, men blot konverterede gæld til aktier. Syv måneder senere gik Comwir konkurs.

Læs også: Satte de unge chefer til at uddele fyresedler

»De er ikke pengene, der generer mig. Det er det faktum, at vi har været offer for en skjult dagsorden. Det er min klare opfattelse, at vi er blevet ført bag lyset her. Det er måske ikke ulovligt, men det er i en gråzone og i hvert fald langt fra alt, hvad der minder om god moral og etik,« siger C.C. Nielsen, der sammen med Kaare Vagner mistede 2,5 mio. kr. på it-selskabets konkurs. 

Det fremgår af en liste over aktionærer ved Comwirs kapitalrejsning, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.