Erhvervslokalernes AirBnb er kommet til landet

Foto: Lokalebasen.dk. Fold sammen
Læs mere

Alle ved, hvad der ligger bag navnene Uber og AirBnb. Tilsvarende kan WeWork snart blive et kendt brand herhjemme. Firmaet har netop, efter et kort forhandlingsforløb, indgået en omfattende samarbejdsaftale med Lokalebasen.dk. Det danske selskab lancerede i marts en tjeneste, der gør det muligt for virksomheder at genudleje kontorpladser og mødelokaler.

Det udløste hurtigt en henvendelse fra de hastigt ekspanderende amerikanere, der på få år har bredt sig til 15 lande, blandt andet England, Tyskland, Frankrig og Holland. WeWorks koncept er ikke helt ’ren’ deleøkonomi, idet man lejer kontorer på lange kontrakter, indretter dem og udlejer dem på korte kontrakter til mindre virksomheder. Men den smidighed, der blandt andet ligger den lave kapitalbinding, behager åbenbart investorerne, for WeWorks aktier er tordnet i vejret på børsen i New York.

På billedet ses Jakob Dalhoff, CEO hos Lokalebasen.dk/MatchOffice.com (i midten), da han i London underskrev den omfattende samarbejdsaftale WeWork. Til højre ses Greg Miley, der er selskabets direktør for Europa og Israel.