Erhvervslivet slår igen mod hackere

Mængden af hackersoftware eksploderede i 2010, og særligt de såkaldte ’botnets’ udgør en stor trussel mod private, virksomheder og statslig sikkerhed. Nu går Dansk Industri og CFIR til modangreb.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Det er efterhånden ikke spor utænkeligt, at netop den maskine, du læser denne nyhed på, er en af de 100.000 danske computere, der vha. et lille stykke hackersoftware sætter en eller flere hackere i stand til at kontrollere maskinerne og få dem til at angribe en hjemmeside. Det skriver ing.dk.

Læs også: Kæmpe boom i kriminalitet på nettet  

Nu går Dansk Industri og Copenhagen Finance IT Region til modangreb med en forskningsprojekt, der skal gøre det af med de farlige botnets.

- Når vi også ønsker at sætte et forskningsprojekt i værk, er det fordi nogle af de initiativer, vi kan tage nu, formodentlig ikke vil virke i det lange løb. Vi forventer, at de kriminelle bagmænd vil ændre den måde, bots virker på, oplyser chefkonsulent i DI ITEK Henning Mortensen til ing.dk.

Hackerne kan beordre computerne i botnetværket til at udsende spam eller bruge dem til at hacke andre maskiner med. Derudover kan it-kriminelle stjæle følsomme informationer så som bankoplysninger fra en inficeret maskine, hvilket er en af grundene til, at den finansielle sektor, som CFIR blandt andet repræsenterer, er interesseret i projektet.

- Vores medlemmer i både den finansielle sektor og it-sektoren har vist stor interesse for det her område. Ikke bare i, hvordan man beskytter sig nu og her, men også i forhold til, hvordan man bekæmper botnet om et eller to år, siger Anders Pall Skött, erhvervskonsulent i CFIR til ing.dk.

Læs også: Topdanmark vil have politi ind i hacker-sag