Erhvervslivet kritiserer trafikkommission

Erhvervslivets organisationer langer på forhånd hårdt ud efter konklusionerne i den kommende rapport fra Infrastrukturkommissionen.

Rapporten skal komme med anbefalinger til at komme de stadig voksende trængselsproblemer på de danske veje - især i hovedstadsområdet og i Østjylland til livs. Det skriver dagbladet Børsen.

Men hele øvelsen risikerer at fuse ud i ingenting, frygter erhvervsorganisationerne, som kritiserer, at kommissionens rapport ikke sætter beløb på de nødvendige investeringer.

»Det er vigtigt at få sendt et signal til det politiske system om, at her er der altså behov for at tænke i nogle helt andre økonomiske størrelsesordener, end man har været vant til tidligere. Det havde været rart med nogle cirkatal blot for at få nogle størrelsesordener for, hvad er det nogle beløb, der samlet set skal investeres,« siger adm. direktør Erik Østergaard fra Dansk Transport og Logistik (DTL) til Børsen.

Han repræsenterer Dansk Erhverv i kommissionen, som efter planen vil offentliggøre sine anbefalinger den 9. januar 2008. Kommissionen skulle oprindeligt have gjort sit arbejde færdigt i oktober i år, men det blev udskudt på grund af folketingsvalget.