Erhvervslivet jubler over nye Michelin-stjerner

Danmark cementerer sin status som Nordens gourmetcentrum. Det vil tiltrække endnu flere turister og booste restaurationsbranchen lyder det fra Dansk Erhverv og Horesta.

Foto: Nikolai Linares

I dag er en historisk dag for dansk gastronomi. Geranium bliver den første trestjernede Michelin-restaurant i Danmark, og samtidig får Kadeau, Frederiksminde og Henne Kirkeby Kro også en stjerne hver. Det er første gang at restauranter udenfor København får de attraktive stjerner.

Dansk Erhverv har ikke overraskende svært ved at få armene ned.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

»Med tre restauranter med stjerner i provinsen åbnes døren for at gøre mange store gourmetoplevelser synlige for et internationalt publikum, og det vil tiltrække flere højtforbrugende gourmetturister til hele Danmark. Det er en gevinst for os som mad-nation, og jeg tror, at det er svært at overvurdere betydningen af en ny nordisk guide,« siger Susanne Nordenbæk, der er Dansk Erhvervs fagchef for turisme.

Hun forventer at de nye stjerner vil booste turismen i Danmark.

»Stjernerne cementerer gastronomi som dansk styrkeposition inden for turisme, og det er glædeligt, at omverdenen nu også har fået øje på, at der findes mange store madoplevelser i hele Danmark. Det her gavner turismen og væksten, så der er mange gode grunde til at være glad for dagens mange stjerner,« siger Susanne Nordenbæk.

Også i brancheorganisationen Horesta er glæden stor.

»Vi ved, at Michelin-stjernerne betyder utrolig meget for de gastro-turister, der kommer til Danmark, og de er nogle af dem, der bruger allerflest penge, når de er på besøg. Her vil Geraniums tre stjerner uden tvivl være med til at fange turisternes opmærksomhed. Samtidig bliver det væsentligt lettere at få gastroturisterne til også at besøge provinsen«, siger Katia K. Østergaard, der er administrerende direktør i Horesta.

En tidligere undersøgelse fra brancheorganisationen viser, at de danske Michelin-restauranter omsætter for mere end 170 mio. kroner, og omkring en tredjedel af gæsterne er såkaldte gastro-turister.

Følg med på http://www.aok.dk/

Business TV: Her bliver Geranium Danmarks første restaurant med tre Michelin-stjerner