Erhvervsliv efterlyser flere penge til energiplan

Regeringen skal finde den store pengepung frem for at gøre sine visioner om en ny energipolitik til virkelighed.

Det understreger erhvervslivets organisationer, som dog bakker op om visionen, om at 30 pct. af Danmarks energiforbrug skal komme fra vedvarende energi samtidig med, at energiforbruget forbliver uændret og forbruget af kul, gas og olie falder 15 pct.

Erhvervslivet uddeler også store roser til regeringen for at fordoble midlerne til energiteknologisk forskning til 1 mia. kr. årligt i 2010, men understreger, at de ambitiøse målsætninger ikke kan opfyldes på de nuværende markedsvilkår, skriver Børsen.

»Der skal mange flere penge til, end dem forbrugerne i dag betaler til vedvarende energi gennem elprisen. I den seneste energiaftale fra 2004 besluttede man, at elpriserne ikke må stige på grund af grønne afgifter, så regeringen må finde pengene et andet sted,« siger vicedirektør i Landbrugsraadet Claus Søgaard Richter.

I regeringens plan er der ikke afsat penge til at hæve afregningsprisen på miljørigtig strøm, men regeringen forventer, at en omlægning af støtten fra elprisen kan bringe flere penge i spil.

Kilde: Børsen