Erhvervskunder dumper Danske Bank

De store danske erhvervskunder foretrækker Nordea og SEB, viser ny undersøgelse.

Danske Bank mister tillid blandt erhvervskunder, som i stigende grad foretrækker at gøre forretninger med Nordea eller SEB. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Danske Bank halter bagud, når det handler om at være erhvervslivets foretrukne finansielle samarbejdspartner. En undersøgelse blandt 80 af Danmarks største virksomheder viser, at dansk erhvervsliv i bredt omfang foretrækker de to svenske storbanker Nordea og SEB frem for Danske Bank. Det skriver Børsen.

At Danske Bank ikke formår at vinde på hjemmebane er endnu værre end bankens igangværende krise på privatkundemarkedet, vurderer bankanalytiker Nicholas Rohde fra Niro Invest.

- Det her område er meget afgørende. Cirka 63 procent af Danske Banks samlede udlån og garantier tegnes af erhvervskunder i Corporate Banking-segmentet, så det driver helt klart en meget stor del af indtjeningen. På den måde er det bekymrende for banken, siger han til Børsen.

Hos Danske Bank vækker undersøgelsen da også bekymring.

- Vi ser meget alvorligt på det her. Vi taler med vores kunder om det og prøver at afdække, hvor vi skal være dygtigere, siger Danske Banks senior executive vicepresident Anne Eberhard til avisen.