Erhvervskunder betaler tårnhøje bidrag til realkreditten

Realkredit Danmarks hovedsæde i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Der har været meget fokus på de bidragsstigninger, som realkreditinstitutterne har pålagt almindelige boligejere. Men fænomenet findes i høj grad også i erhvervssegmentet, skriver Økonomisk Ugebrev.

Der er således adskillige eksempler på, at erhvervskundernes bidragssatser med et slag er blevet hævet med et procentpoint eller mere. Situationen kan være, at ejendommens værdi er blevet nedskrevet, så lånets andel af ejendomsvurderingen overstiger en tærskelværdi i realkreditinstituttets tabeller. Der kan også være tale om, at kunden har opsagt andre engagementer med realkreditinstituttet, således at en mængderabat falder bort.

Bjarne Jørgensen, vicedirektør i Realkredit Danmark, bekræfter over for ugebrevet, at der er tilfælde, hvor bidragssatsen kommer helt op på 4,5 pct.

»Der vil altid være en forhistorie, hvis man er oppe på dette niveau, og det vil ikke kun være forhold omkring ejendommen, der er forklaringen. Det kan være kombineret med, at virksomheden ikke præsterer et tilstrækkeligt overskud og har for ringe egenkapital,« siger han.