Erhvervsdirektør til Indien

Telenor i Danmark slipper om en uge sin erhvervsdirektør, som er udnævnt til administrerende direktør for et af ny nye selskaber, som det norske teleselskab er ved at bygge op i Indien.

Stefan Kercza skal lede og opbygge Telenor-selskabet i provinserne Tamil Nadu og Kerala med base i Chennai. Her bor til sammen 200 millioner indbyggere.

Den 45-årige dansker startede som ansvarlig for opbygningen af distributionen i Sonofon, som Telenor ejer, i 1992. Senere fik han som afdelingschef ansvar for detailfaghandelen, IT-distributionen og erhvervssalget. I 2003 blev Stefan Kercza vicedirektør for erhvervssalget, og i september 2005 fik han hele ansvaret for Sonofons og senere også Cybercitys erhvervssatsning.

Telenor, som er verdens syvendestørste mobilselskab, ejer i Danmark Sonofon, CBB Mobil, Tele2, Bibob, Cybercity og Canal Digital.

Stefan Kercza har været i telebranchen i flere end 25 år hos TDC, Datelco, Philips samt Nordisk Voice Response. Han har en MBA fra AVT Copenhagen og har tidligere uddannet sig inden for strategi, ledelse og økonomi på INSEAD i 2001. Th.