Erfaren vesteuropæisk direktør dropper Carlsberg

Jørn Tolstrup, der har været bryggeriets direktør for det vesteuropæiske marked, stopper i Carlsberg uden at have nyt job.

Markedsdirektør for Vesteuropa, for Carlsberg - Jørn Tolstrup Rohde Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Pressefoto fra Carlsberg af den afgående direktør Michiel Herkemij. Fold sammen
Læs mere

Jørn Tolstrup, som i knap syv år har været Carlsbergs erfarne chef for det vesteuropæiske marked, forlader det danske bryggeri. Som hans afløser er valgt Michiel Herkemij, der har været midlertidig chef for Carlsbergs britiske aktiviteter.

»Jørn Tolstrup Rohde (vil, red.) efter gensidig aftale forlade Carlsberg for at finde en nyt arbejde,« fremgår det af en pressemeddelelse.

Tolstrup blev i 2009 hentet til Carlsberg fra en stilling som øverste chef for L’Easy, der udlejer og sælger elektronikprodukter.

»Til Jørn Tolstrup vil vi gerne sende vores oprigtige tilkendegivelse for hans arbejde og hans professionelle vej, som han har håndteret lederskabet af den vesteuropæiske region. Vi ønsker ham succes i hans fremtidige professionelle og personlige virke,« udtaler topchef Cees ‘t Hart i meddelelsen.

Herkemij har siden oktober 2015 været konstitueret chef for Carlsbergs forretning i Storbritannien. Før han kom til det danske bryggeri har han været topchef i selskaber som Sara Lee-Douwe Egberts, Heineken, Friesland Foods and British American Tobacco.

Hans stiling som britisk chef overtages af Julian Momen, der siden september 2012 har været finansdirektør i Carlsberg UK.

»Carlsberg er i en meget interessant fase, og jeg er sikker på, at de kommende år vil blive meget spændende. Vesteuropa er Carlsbergs hjemmebane og ser frem til de arbejde tæt sammen med de gode folk i regionen og skabe stærke resultater,« hedder det fra Michiel Herkemij.

Tolstrup var chef for Carlsberg i Danmark fra 2004 til 2007, hvor han skiftede til L'Easy, hvor fra han vendte tilbage til Carlsberg fra i 2009.

»Jeg har besluttet, at det er tid til at komme videre og finde udfordringer uden for Carlsberg. Jeg vil nu kigge efter et nyt job,« udtaler Jørn Tolstrup.