Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
1. maj 2012 kunne han fejre 25-årsjubilæum i Nordea. I dag er Martin F. Andersen direktør for mobilbetalingssitet Swipp, som 81 banker undtagen Danske Bank står bag.
I 1987 begyndte han som elev i Privatbankens Frederiksberg-afdeling, og efter fem år i erhvervsafdelingen i Hillerød blev han i 1995 hentet til hovedkontoret. Her skulle han udarbejde den første version af Unibanks homebanking-system, PC bank.
I 2000 var han med til at skabe den første version af Nordeas netbank. Samtidig er det blandt andre ham, vi kan takke for udformningen og indførelsen af det elskede og udskældte NemID i Danmark.
Han er en levende fortæller, og han minder ikke særlig meget om en typisk habitklædt bankmand med polerede sorte skosnuder. Han har stort set altid sportssko på, uanset om han står på en scene og fortæller om, hvordan man swipper med Swipp, eller om det er en dag på kontoret. Og det er der en særlig grund til.
For et par år siden, da han stadig var chef for Nordeas netbank, var hans blodtryk ekstremt højt. Så højt, at det krævede en tur i ambulancen og en indlæggelse på hospitalet.
Han sad til et møde, lod computeren stå – han skulle bare hurtigt til læge og ville komme tilbage. Dengang arbejdede han 12-20 timer i døgnet, havde sukkersyge og dyrkede stort set ingen motion.
Kort tid efter mødet med hospitalssengen skulle han til et foredrag med Chris MacDonald og forsøgte efterfølgende at hyre ham som coach. Men Chris MacDonald ville hellere have ham med i sit TV-program »U-turn«.
Det skulle vise sig at være en god løsning for Martin F. Andersen. Her begyndte han at gå ture, og han har tidligere fortalt Politiken, at hvis ikke det var sket, så havde han været død i dag, og at gåturene er en slags medicin for ham.
I dag er det Swipp, der tager Martin F. Andersens tid. En mobilbetalingsløsning, hvor man kan »swippe« helt op til 10.000 kroner.
Under en E-handelskonference i år sagde han, at han ville gerne kunne købe en bil via Swipp. Om det sker, vil tiden vise, men han er en engageret direktør, der tror på sit produkt.
Trods et massivt forspring, som MobilePay har fået i både lancering og antallet af brugere, var flere eksperter enige om, at løbet var kørt for Swipp, men direktøren tror på, at det nok skal lykkes, har han tidligere udtalt til Berlingske Business. Det første er at få formidlet, at der rent faktisk er noget, der hedder Swipp.
Samtidig er han overbevist om, at Dankortet er en uddøende race, og de fleste betalinger vil foregå via telefonen. Uanset om det er en bil eller en liter mælk i Brugsen.