Erfaren embedsmand bliver ITEK-direktør

Adam Lebech hentes fra Økonomi- og Indenrigsministeriet ind som ny direktør for Dansk Industris brancheforening for IT og tele.

Adam Lebech, som i dag arbejder med digitaliseringen af Danmark under Margrethe Vestager i Økonomi- og Indenrigsministeriet, tiltræder 1. maj som ny direktør for ITEK under Dansk Industri. Foto: ITEK Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En erfaren embedsmand inden for teknologiområdet, Adam Lebech, bliver udpeget som ny branchedirektør for Dansk Industris branchesamarbejde inden for IT og telekommunikation, ITEK.

Adam Lebech, der er født i 1973 og uddannet cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet i 2002, tiltræder sit nye job 1. maj og skal dermed være repræsentant og talerør for ITEK og skal derigennem arbejde for at skabe de bedst mulige vilkår for branchen.

Han er i dag kontorchef i Økonomi- og Indenrigsministeriet, hvor han har arbejdet siden 2011 og blandt andet haft ansvaret for digitaliseringen af den offentlige sektor. Før da var han kontorchef i den nu nedlagte IT- og Telestyrelsen fra 2006 til 2009 og fra 2009 medlem af direktionen samme sted som strategichef.

Tidligere arbejdede han i Videnskabsministeriet, som IT- og Telestyrelsen hørte under, samt i Finansministeriet, hvor han sad med i den digitale taskforce.

Adam Lebech afløser 65-årige Tom Togsverd, der i januar 2014 forlod sin post efter 15 år og nu indgår i DIs produktivitetshold. I den mellemliggende periode har DI-direktør Tine Roed fungeret som direktør for ITEK.

En af Adam Lebechs kollegaer fra dagene i IT- og Telestyrelsen, Jakob Willer, er gennem nogle år direktør for telebranchens organisation, Teleindustrien.