Er Nokia på vej i seng med Microsoft?

Sensationelt stævnemøde om den mobile fremtid var det vist nok alligevel ikke, da Nokia i går blev set hånd i hånd med Microsoft. "Vi er bare gode venner," hævder parterne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft og Nokia annoncerede i går et nyt samarbejde, der blandt andet betyder Office-pakken i Nokia-mobiler samt avancerede business-redskaber.

Det kommer ikke en Nokia-mobil med Windows Mobile ud af det nye samarbejde mellem Nokia og Microsoft. De vil dog til at arbejde tættere sammen om en række løsninger til mobiltelefoner.

Som vi kunne skrive i går betyder det, at Microsoft Office Mobile finder vej til Nokias Symbian-smartphones. Det giver mulighed for at læse, redigere og oprette dokumenter. Det gælder dokumenter af typen, Word, Excel, PowerPoint og OneNote.

Office-pakken skulle være klar i Nokias smartphones fra E-serien næste år.

Man får også adgang fra mobilen til intranet og extranet bygget på Microsoft SharePoint Server. Endelig vil der også være mulighed for at benytte Microsoft System Center.

Analysebureauet IDC vurderer, at over en milliard mennesker i 2011 vil bruge mobilen som arbejdsredskab i det daglige, og det er alle disse brugere, som Nokia og Microsoft håber at få fingre i takket være det nye samarbejde.