Er min mælk klimavenlig?

Nu kan den bevidste forbruger snart se, hvor meget den ene slags mælk sviner miljøet til frem for den anden.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arla Foods og verdens øvrige mejerier sætter i dag underskrift på en aftale, der forpligter hele verdens mejeriindustri til at reducere sit CO2-udslip som bidrag til kampen mod global opvarmning.

Samtidig tager mejeribranchen nu første skridt på vejen mod udviklingen af ét fælles system for måling af mælk og mejeriprodukters såkaldte carbon footprint, der er et CO2-regnskab for hvert enkelt produkt, som kan give forbrugere bedre mulighed for at sammenligne produkters bæredygtighed.

Lettere at dele viden og gode ideer
”Denne aftale afspejler et hidtil uset samarbejde på tværs af landegrænser og igennem hele mejeriforsyningskæden. Den globale mejeriindustri og dens partnere lægger nu sine krafter, viden og projekter sammen for at opnå en endnu mere bæredygtig fremtid for mejeribruget,” siger Arla Foods’ vice-adm. direktør Povl Krogsgaard, som senere i dag deltager ved underskrivningen af Global Dairy Agenda for Action i Berlin.

Aftalen skal gøre det lettere for verdens mejerier at dele viden og klima-ideer med hinanden inden for områder som bl.a. transport, energiudnyttelse på mejerier og gårde, emballage, og reducering af madspild.

Derudover sættes der nu gang i en koordineret indsats for at forsyne landmændene med nyttig viden, der kan reducere CO2-udslippet ude på gårdene.