Er en iPad en tavle-PC eller et BH-indlæg?

Netop som Apple har lanceret sin iPad, står den innovative elektonikgigant overfor flere mulige sager om varemærkekrænkelse.

En ipad har mindst to anvendelsesmuligheder for kvinder. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det viser sig nemlig, at Fujitsu siden 2002 har haft en bærbar PC med navnet Ipad. Desuden har teknikleverandøren STMicro siden 2000 solgt halvledere under samme navn, ligsom Siemens har ret til at anvende navnet til nogle af sine motorer, skriver Financial Times.

Fujitsu og STMicro er ved at undersøge, om der er belæg for en sag om varemærkekrænkelse men har endnu ikke ønsket at kommentere sagen.

Men også fra en helt anden kant har Apple ramt et varemærke. Mens Apple bestræber sig på at gøre sine produkter fladere og fladere, har den canadiske BH-producent, Coconut Grove Pad, siden 2007 prøvet at hjælpe sine kunder med at skabe mere barmfylde med sit BH-indlæg, Ipad.

Coconut Groves adm. direktør Hylton Karon vurderer, at Apples lancering af tavlen kun er positiv for hans virksomhed. Men han fortryder en ting.

"Desværre registrerede vi ikke navnet til elektronik. Ellers kunne vi have gået på pension allesammen," siger Hylton Karon.

Se billedserie med Apples iPad her