Er du med på moden, mand?

FCK-spillernes sæt er smalt. Og det er mode. Business.dk har allieret sig med Matinique's chefdesigner, der fortæller, hvad der er på mode for den klassiske "business-mand" lige nu.

F.C. København. Foto: Henrik Bülow Fold sammen
Læs mere
Har du 80er-jakken med brede skuldre hængende i skabet? Så er det ikke nu, du skal tage den ud, hvis du vil være med på moden. Du skal derimod have en tæt, figursyet jakke - og gerne smalle bukser til, forklarer Matinique's chefdesigner Henrik Kongerslev.

"Den overordnet trend er, at det skal være smalt," siger han og henviser til FCK-spillerne, der er sponsoreret af Matinique.

Spillerne har jakkesæt med et sports præget "shiny look", og det er en mulighed for at være med på moden. Hvis du er mere til de klassiske materialer så som uld og bomuld er du også moderne, det vigtigste er silhuetten.

Og så er der jakkesættet - i mange danskeres øjne et lidt kedeligt sæt, der er svært at pifte op. Men det er faktisk vendt tilbage og er højeste mode nu.

"Flere og flere skandinaviske mænd bruger det. Vi vender tilbage til de klassiske træk. Det er det klassiske jakkesæt med originale elementer, man bruger," siger Henrik Kongerslev og peger på, at slipset er kommet tilbage med fuld storm - i en noget smallere udgave:

"Det helt klart, at skjorte og slips er hottere end nogensinde. Og de smalle slips er de vigtigste".

De spidse sko bliver runde

Der er en klar tendens til at de runde snuder tager over, og med et enkelt udtryk. Snuden kan være lidt højere på de runde, men flad på de kantede.

Hvad med underbukserne?

"Det er mest klassisk sort og hvidt. Vi laver dog også stærke sæson farver til sommer som fx grøn og pink.Også på strømperne må der gerne ske noget andet, som fx striber. De mest populære underbukser er "tight" boksershorts i bomuld eller mikrofiber," siger Henrik Kongerslev.