Er billige PCer et gigantisk fupnummer?

Den svenske virksomhed Medison fører sig frem med computere til bare 1.000 svenske kroner. Men kampagnen begynder at lugte af fup og svindel.

Det er blevet slået stort op i mange medier, at et svensk computerfirma er på vej med en bærbar PC til bare 1.000 svenske kroner – omkring 840 danske kroner.

Men flere iagttagere er skeptiske. Kan det virkelig passe, at det kan lade sig gøre for Medison at producere og sælge en computer så meget billigere end resten af lavprisproducenterne i branchen? Eller er der tale om et gigantisk fupnummer, hvor bagmændene håber på en masse bestillinger og så stryger genvinsten, uden at køberne nogensinde ser så meget som skyggen af computerskærm?

Ifølge ComOn har firmaet bag Medison Europe officiel adresse i et kontorhotel i England, men der er intet telefonnummer til selskabet.

På flere chatrooms er mistanken ophøjet til et faktum, skriver svenske medier, mens folkene bag den svenske afdeling Medison kun kommer med få og ordknappe svar: Det svenske erhvervssite e24.se har for eksempel spurgt, hvorfor Medison på sin hjemmeside har tilsyneladende falske annoncer, som de påståede annoncører ikke kender noget til. På samme må skal diverse partnere og leverandører være opført på hjemmesiden uden deres accept eller vidende.

Ingen af delene vil den svenske chef Robert Klanjac kommentere over for e24.se. Han vil heller ikke svare konkret på eventuelle kunders mistro til hele konceptet med den billige computer. Han vil kun sige, at firmaet snart vil holde en pressekonference og dér aflive al tvivl om projektet.

Ifølge svenske medier er der til dato ikke leveret én eneste computer – men det vil ifølge et interview i Dagens Industri med firmaets grundlægger Valdi Ivancic ske fra midten af august.