Equinor udfordrer Ørsted på Havvind

Det norske olieselskab Equinor indtager markedet for havvind og vil blandt andet udfordre Ørsted i kampen om at vinde udbuddet til den nye VLAK havmøllepark.

Det norske olieselskab Equinor indtager markedet for havvind og vil blandt andet udfordre Ørsted i kampen om at vinde udbuddet til den nye VLAK havmøllepark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det skriver Dagbladet Børsen.

Equinor skiftede for nyligt navn fra Statoil, for at markere at selskabet ikke længere kun investere stort i gas og olie. Nu vil selskabet udfordre Ørsted på havvind, og den administrerende direktør, Eldar Sætre, siger, at Ørsted godt kan forvente konkurrence fra det norske selskab.

»De (Ørsted, red.) har været et ledende spydspidsselskab på faste installationer. Men selvom de er større end os her, er de ikke nødvendigvis bedre end os. Vi oplever at være lige effektive,« siger Eldar Sætre til Børsen.

Yderligere siger direktøren, at Equinor har større og dybere kompetencer, når det kommer til at arbejde offshore, kompetencer som selskabet vil bruge til at øge konkurrencedygtigheden.

Ifølge senioranalytiker i Sydbank Morten Imsgard, har Eldar Sætre en pointe i forhold til selskabets offshore-kompetencer, dog mener han, at Ørsted stadig er suveræn på havvind og er langt foran de nærmeste konkurrenter.

Et sted, hvor Equinor og Ørsted kan komme til at konkurrere er ved udbudsrunden af den nye VLAK havmøllepark. En park, som Equinor ser som et projekt, der vil passe godt ind i sit portefølje, og som Eldar Sætre understreger, at der vil komme et bud på.

Equinors målsætning er, at 20 pct. af selskabets investeringer skal gå til vedvarende energi i 2030.