EQT klar med ny milliardfond til danske opkøb

Den købestærke nordiske kapitalfond EQT er klar med en ny fond med samlet 12 mia. kr. til opkøb. Fonden har i forvejen et godt øje til mellemstore, danske virksomheder, men med den nye fond er EQT klar til endnu flere opkøb i Danmark.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kapitalfonden EQT har netop rejst 1,6 mia. euro (12 mia. kr.) i en ny fond kaldet Mid Market Europe. Beløbet er det maksimale EQT ønskede at rejse, det der også kaldes hard cap. Nu gør EQT klar til opkøb og her er danske virksomehder i skudlinjen.

»Vi er overbeviste om, at Nordeuropa er én af verdens mest attraktive regioner, når det gælder private equity-investeringer, og EQT har en stærk track record og kender markedet godt. Fonden cementerer EQT’s position i markedet for mellemstore virksomheder og vil skabe rammerne for at gode, mellemstore virksomheder kan vokse sig endnu større og stærkere,« fortæller Jannik Kruse Petersen, der er partner og chef for Mid Market Europe i EQT Partners samt investeringsrådgiver for fonden.

Selv om fonden først er endeligt rejst nu, er der allerede lavet fire investeringer i den nye fond, herunder en i Danmark. Det var da EQT tidligere i år købte Fertin Pharma af Bagger-Sørensen-familien for et milliardbeløb. De andre opkøb er hollandske TransIp, tyske Utimaco og Spanske Adamo.

»Vi har et godt team og en stærk pipeline af investeringsmuligheder i Danmark. Vi vil gerne investere i gode, stærke, markedsledende virksomheder med et uforløst potentiale. Fertin Pharma, som vi investerede i tidligere i år er et godt eksempel på en sådan virksomhed, hvor vi sammen med ledelsen og grundlæggerne udnytter EQT’s globale, industrielle netværk til at skabe en endnu stærkere virksomhed,« siger Rikke Kjær Nielsen, der er Partner i EQT Partners i København.

Blandt de institutionelle investorer, som har smidt penge i EQTs nye fond er BNP Paribas Fortis, Danica Pension, Danske Bank Wealth Management, SEB Asset Management og Teachers' Retirement System of the State of Illinois.

EQT arbejder med samlede investeringstilsagn på ca. 36 milliarder euro fordelt på 23 fonde. Porteføljeselskaberne i EQT's fonde i Europa, Asien og USA har tilsammen en omsætning på over 19 milliarder euro og ca. 110 000 medarbejdere.