Entreprenørselskaber undersøges for kartelvirksomhed

Hansson & Knudsen A/S er blandt de entreprenørselskaber, der lige nu undersøges af konkurrencemyndighederne.

Foto: ERIK JEPSEN. Hansson & Knudsen A/S er blandt de entreprenørselskaber, der lige nu undersøges af konkurrencemyndighederne. ( FOTO: ERIK JEPSEN )
Læs mere
Fold sammen

Hansson & Knudsen A/S er blandt de entreprenørselskaber, der lige nu undersøges af konkurrencemyndighederne.

En kartelsag i bygge- og anlægsbranchen kan være under opsejling.

I hvert fald har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen onsdag indledt en kontrolundersøgelse hos en række entreprenørselskaber for at undersøge, om konkurrencen er blevet sat ud af spil.

Blandt de undersøgte virksomheder er Hansson & Knudsen i Odense, som i begyndelse af året blev overtaget af Per Aarsleff A/S.

Administrerende direktør Povl Christensen fra Hansson & Knudsen afviser i en pressemeddelelse at have foretaget sig noget ulovligt.

»Vi lægger stor vægt på at overholde konkurrencelovgivningen, og vi mener ikke at have været involveret i konkurrencebegrænsende aktiviteter.«

»Vi vil gøre alt for at bidrage til en hurtig afslutning af sagen,« siger han

Hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen bekræfter kommunikationskonsulent Lotte Holmstrup, at man har været på besøg hos Hansson & Knudsen.

Hun kan dog ikke oplyse, hvilke andre eller hvor mange selskaber, man derudover har i kikkerten, og hun kan heller ikke fortælle, hvad mistanken mere præcist går på.