Entreprenør når rekordomsætning trods kæmpetab

Trods en meget stor nedskrivning, er entreprenørvirksomheden Enemærke og Petersen i skarp vækst med en rekordomsætning i 2018.

Det skriver Børsen.

Ifølge byggefirmaets årsregnskab for 2018 nåede selskabet en omsætning på 2,3 mia. kr., hvor tallet forrige regnskabsår lå på 1,7 mia. kr.

2018 bød dog også på udfordringer, da MT-Højgaard-koncernen, som Enemærke og Petersen er en del af, blev ramt af den såkaldte MgO-vindpladesag, hvor vindplader måtte udskiftes, da de uventet sugede fugt.

MgO-sagen endte med at koste hele MTH Group næsten 500 mio. kr.

Omkring 145 mio. kr. af nedskrivningerne lå hos Enemærke og Petersen, der som konsekvens endte med et årsresultat før skat på minus 9,4 mio. kr. mod sidste års 72,1 mio. kr.

Hos Enemærke og Petersen er topchef, Henrik Miele, stolt over, at selskabet har kunne klare MgO-nedskrivningen på et enkelt regnskabsår.

»Øget produktivitet i vores administration og produktion har været med til, at vi kunne løfte den ekstra omsætning og vækst uden at ansætte mange flere. Vi har strukket elastikken. Det kan du se på bundlinjen,« siger Henrik Miele til Børsen.

Entreprenørvirksomheden er netop blevet valgt af boligselskabet KAB til at være fast leverandør af byggeopgaver til en ventet værdi af 6 mia. kr. over en årrække.

/ritzau/FINANS