»Enter« fra Dansk Industri til regeringens digitale plan

Det digitale partnerskab, som i lyntempo skal lægge en plan for at få vækst og grøn omstilling Danmark gennem brug af ny teknologi, bydes velkomment af landets største erhvervsorganisation.

Finansminister Nicolai Wammen, statsminister Mette Frederiksen og bestyrelsesformand for Mærsk og Siemens, Jim Hagemann Snabe, drøfter de nye, digitale fremtidsmuligheder for Danmark på Marienborg forud for lanceringen af det nye digitale partnerskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Danmarks største erhvervsorganisation, Dansk Industri (DI), er klar til at trykke <Enter> på regeringens nye digitaliseringsplan, som med milliarder af kroner i ryggen skal sikre, at Danmark udnytter digitaliseringen til at skabe vækst og understøtte den grønne omstilling.

»Jeg er rigtigt glad for, at regeringen nu etablerer et digitaliseringspartnerskab med erhvervslivet, så vi sammen kan finde løsningerne, der både får os helskindet ud af krisen og styrket ind i fremtiden,« siger Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i DI, i en kommentar.

Har selv dannet egen arbejdsgruppe af topchefer

Regeringen har sat den tidligere danske topchef i Europas største softwarekoncern, SAP, Jim Hagemann Snabe, som i dag er bestyrelsesformand for Mærsk i Danmark og i det tyske industrikonglomerat Siemens, i spidsen for »Digitaliseringspartnerskabet for Danmarks digitale fremtid«, som Berlingske kunne fortælle om tirsdag.

Selve planen blev fremlagt ved middagstid tirsdag, og allerede inden udgangen af oktober i år skal der foreligge en køreplan, som regeringen så skal anvende som sin fremtidige digitaliseringsstrategi. De første anbefalinger skal afleveres til maj.

Dansk Industri lancerede i februar sin egen hurtigtarbejdende gruppe af topchefer fra virksomheder, som sammen med politikere og eksperter fra ind- og udland skal udarbejde forslag til at sætte fart på den digitale omstilling i Danmark. Gruppen tæller blandt andre Danfoss, Ørsted, Coloplast, IBM, Microsoft, Netcompany og Københavns Lufthavne.

Ønsker ti milliarder kroner over fire år

Hvordan og i hvor stort omfang de to strategigrupper skal samarbejde, er ikke afklaret, men DIs arbejdsgruppe vil levere sine indspark videre, så snart de er klar.

DI opfordrede i forbindelse med lanceringen regeringen til at sætte ti milliarder kroner af over de næste fire år til at rykke den digitale udvikling markant frem.

»Danmark har som samfund klaret sig bedre gennem coronakrisen end så mange andre lande. Jeg er ikke i tvivl om, at det bl.a. skyldes, at vi er et af verdens mest digitaliserede samfund. Den position skal vi bevare, og vi skal bruge erfaringerne fra coronakrisen til at tage næste skridt til at gøre vores velfærdsservices endnu bedre og til at gøre vores virksomheder endnu mere konkurrencedygtige,« siger Lars Sandahl Sørensen fra DI.