Enron-fupmagere: Vi blev 'tortureret' til tilståelse

Tre britiske bankfolk, som blev udleveret til USA i forbindelse med deres rolle i Enron-skandalen, beskylder det amerikanske justitsministerium for nærmest at have torturerede dem til tilståelse.

David Bermingham Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN HIRD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to tidligere ansatte hos investeringsbanken NatWest, David Bermingham og Gary Mulgrew, der sammen med flere korrupte Enron-chefer lavede et større svindelnummer, skyder med skarpt mod det amerikanske justitsministerium.

Læs også: Enron-topchef kunne ikke selv betale for kop kaffe

I en video, der er blevet offentliggjort på websitet Ungagged.net, beskriver Gary Mulgrew presset fra de amerikanske domstole som 'tortur'.

Deruodver forklarer Bermingham i følge The Telegraph, at tilståelsen blev 'trukket ud af dem' og at han var blevet udsat for et voldsomt psykologisk pres i forbindelse med tilståelsen:

"I bortførte mig fra mit hjemland. I rev mig væk fra min familie og mine venner. Min datter savner mig, min søn er knust. Hvilken del af 'pres' forstår I ikke?"

Læs også: Enron-skandale bliver til Broadway-musical

Enron-sagen går for at være en af de største erhvervsskandaler i USA's historie, da energi-selskabet måtte dreje nøglen om i 2001 efter en række afsløringer om udsædvanlige og bedrageriske regnskabsprocedurer op gennem 1990’erne.