Enormt pariserhjul giver telefonbøvl i København

Skandinaviens største pariserhjul har taget opstilling på Axeltorv over for Tivolis hovedindgang i København. Den 50 meter høje jernforlystelse slukker for de lokale telefonlinjer.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen holder til i Kampmannsgade i København og har i øjeblikket problemer med en ny nabo. Det skriver Ingeniøren.

På Akseltorv har skandinaviens største pariserhjul nemlig taget plads, og det skaber problemer for styrelsens ip-telefoni.

- Vi fik systemet nogenlunde op at køre i sidste uge, men så i weekenden begyndte vores telefonlinjer at få små spidsbelastninger. Det i sig selv er mærkeligt, da vi slet ikke har nogen telefoner åbne på det tidspunkt, siger Bo Mortensen fra Center for IT ved Erhvervs- og Selskabsstyrelsen til Ingeniøren.

Problemet er, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i øjeblikket modtager sit signal fra Scandic Hotel på Amager. Det enorme pariserhjul står direkte i fugleflugtslinjen ind til domicilet i Kampmannsgade.

Nu skal man derfor ud at lede efter et nyt sted at sende signalet fra. Det kræver, at teknikere tester, om der er fri fugleflugtslinje. Det kan man eksempelvis ske ved hjælp af lygter.

Når et nyt signalsted er fundet, skal der gives tilladelse til at oprette en transmissionslinje.

- Hvor langt tid det så tager, det er op til Telenor, men jeg har nu aldrig oplevet, at det er noget, der er trukket i langdrag, siger driftstekniker Michael Vitrup fra Eltel Networks, der har været ude at se nærmere på problemet, til Ingeniøren.

Skandinaviens største pariserhjul er 50 meter højt og har 42 lukkede bokse. Det giver en 13 minutter lang tur med udsigt over hovedstadens tage og skal stå på Axeltorv i minimum tre måneder.

- joma