Eniro skal fyre i Danmark

Udvikling og produktion samles nu i Sverige og Polen under den nye danske koncernchef. 16 jobs nedlægges i Danmark.

Eniro skal skære ned i bl.a. Danmark. Fold sammen
Læs mere

Søge- og kortkoncernen Eniro fyrer 70 medarbejdere i Danmark, Norge, Sverige og Polen.

Det sker for at spare 50 millioner svenske kroner med fuld effekt i 2016. Eniro, der for en måned siden udpegede danske Stefan Kercza som ny koncernchef, vil samle sin udvikling og produktion i Sverige og Polen.

Der er lige over 350 ansatte hos Eniro i Danmark, hvor Eniro Danmark blandt andet udgiver online- og mobilsøgetjenesterne Krak, Proff og De Gule Sider samt Mostrups Vejviser, Den Røde Lokalbog og Kraks Kortbøger. Ifølge Eniros pressechef Kristoffer Apollo har 16 medarbejdere i Danmark fået besked om, at deres stillinger på det danske hovedkontor bliver nedlagt.

»10 af de 16 medarbejdere får tilbudt at flytte med jobbet til det nye servicecenter i Malmö, som er et af de steder, vi nu vælger at samle produktion og administration yderligere. Efter ændringen vil vi være ca. 340 medarbejdere i Eniro Danmark,« fortæller han til Berlingske.

Jobs flyttes til Malmö

Eniro vil nemlig samtidig oprette nye stillinger i Sverige og Polen, og et nyt servicecenter vil åbne i Malmö.

»Det er altid trist at skulle give sådan en besked til de ansatte, men vi er nødt til at blive mere effektive. Vi arbejder på et marked med høj konkurrence,« siger Stefan Kercza, som ved sin tiltræden fik til opgave at rydde op i økonomien i koncernen, som har hovedsæde i Sverige.

De berørte medarbejdere vil få hjælp til at finde nye jobs, og de nye jobs i Sverige og Polen vil indgå i puslespillet, som dog skal bringe medarbejderantallet ned med 70 i alt.

Det børsnoterede Eniro er ude i en storm, efter at den tidligere koncernchef er blevet politianmeldt for at manipulere med regnskaberne.