Eniro henter ny direktør hos Nets

Tom stol hos søge- og kortkoncernen bliver besat fra 1. marts.

Virksomheden Eniro er flyttet ind i en ombygget industrihal i Søborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sigrid Nygaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Søge- og kortkoncernen Eniro henter sin nye danske direktør hos Nets.

Den 45-årige Allan Jakobsen bliver fra 1. marts administrerende direktør for Eniro Danmark. Han sætter sig i den stol, som blev ledig, da Stefan Kercza i december blev udnævnt til koncernchef for koncernen, der også arbejder i Sverige, Norge, Finland og Polen.

Eniro Danmark udgiver blandt andet online- og mobilsøgetjenesterne Krak, Proff og De Gule Sider samt Mostrups Vejviser, Den Røde Lokalbog og Kraks Kortbøger.

Allan Jakobsen kommer fra en stilling som direktør for finansielle tjenester hos Nets. Han var 1996-2003 vicedirektør for TDC Switzerland, i 2003-2006 administrerende direktør for Dan Net/Mach, som står for mobilafregninger, og 2007-2008 administrerende direktør for bredbåndsleverandøren Nianet. I 2008-2009 var han fungerende vicedirektør for TDC Sverige, inden han 2010-2012 blev administrerende direktør for Mi-Pay. I 2013 kom han til Nets.

Fyringsrunde i efteråret

Eniro er presset og måtte i efteråret igennem en fyringsrunde, som også ramte Danmark. Her blev 16 af de omkring 350 medarbejdere afskediget.

Stefan Kercza har derfor valgt Allan Jakobsen på baggrund af hans erfaringer med mobilmarkedet og onlinebaserede tjenester.

Allan Jakobsen er uddannet cand. oecon. fra Aarhus Universitet og bor i Nordsjælland sammen med sin kone, Merethe, og to børn.

Eniro har sammenlagt omkring 2.300 ansatte og har siden 2000 været noteret på børsen i Stockholm. I 2014 omsatte Eniro for 3.002 millioner svenske kroner og havde et driftsresultat (EBITDA) på 631 millioner kroner.