Enighed om hjælp til Radio 100FM

En enig medieforligskreds i Folketinget har besluttet at fremskynde udbudsprocessen af trængte Radio 100FMs sendefrekvens.

Foto: Nanna Kreutzmann.
Læs mere
Fold sammen
Det er en tilfreds kulturminister, som efter et møde torsdag kan konstatere, at en enig medieforligskreds er indstillet på at arbejde for en hurtig udbudsrunde af den sjette sendefrekvens. På den måde får Radio 100FM hurtigere klarhed over, om de stadig kan sende på frekvensen efter 2011, hvor den nuværende aftale udløber.

»Det er jo klart interessant for deres investorer at kende det langsigtede perspektiv i forhold til, hvor mange penge de skal smide i kanalen her og nu. Det, der er problemet, er jo, at de har lukket kassen i. Og der bliver simpelthen ikke åbnet, før man kender sine vilkår,« forklarer kulturminister Carina Christensen (K) til Ritzau efter mødet.

Det er alle partier i Folketingets medieforligskreds, som bakker op om at få de politiske spørgsmål afklaret hurtigst muligt.

»Jeg er meget glad for, at vi nu er gået i gang med processen, og at der er enighed om at få det her afklaret hurtigst muligt,« siger kulturministeren.

Efter 2011 skal radiokanalerne ikke længere betale penge for at benytte sendefrekvenserne, fordi man i stedet går over til en såkaldt skønhedskonkurrence om frekvenserne.

Ritzau