Enhedslisten: Send al din post til Lene Espersen

Den omfattende overvågning af danskerne bekymrer Enhedslisten.

Enhedslisten opfordrer utilfredse borgere til at sende en kopi af alle deres e-mails til Lene Espersen i protest. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Juhl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gør det lettere for justitsministeren at snage i den elektroniske post - send kopi til ministeren af alle udgående beskeder i dag.

Enhedslisten opfordrer til, at utilfredse borgere protesterer mod den stigende overvågning ved i dag, mandag, at sende kopier af al udgående post direkte til justitsminister Lene Espersen.

Samtidig kræver retsordfører Line Barfod garanti for, at regeringen ikke i fremtiden vil udvide anvendelsesområdet for de mange data, som siden lørdag den 15. september er blevet samlet ind om danskerne.

Al brug af telefoner og Internet bliver nemlig nu registreret. Eksperter anslår, at det vil dreje sig om 15.000 oplysninger om hver dansker på et år.

Line Barfod vil også have ministerens svar på, hvor stor en del af de data, som teleselskaber, hoteller og andre skal gemme i et år, politiet menes at kræve udleveret. Der skal fortsat en dommerkendelse til, før de må udleveres. Hun vil også have Lene Espersen til at forholde sig til, om de omkostninger, erhvervslivet har ved den nye logning, og de ulemper, som den medfører for borgernes ret til privatliv, står »i rimeligt forhold til« hele apparatet, som sættes op.

Telebranchen har selv skønnet, at det koster branchen 200 millioner kroner at etablere overvågningen og derefter 50-60 millioner at drive om året.