Engelsk rigmand køber McDonald’s i Norden

Den engelske rigmand Guy Hands har købt hovedrettighederne til at drive McDonald’s i Norden. Det indebærer også yderligere udvikling af McDonald’s-restauranterne.

Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De omkring 435 McDonald’s-restauranter i Danmark, Sverige, Norge og Finland får fremover en kontroversiel rigmand som ny chef. Således har engelske Guy Hands købt de såkaldte master-franchise-rettigheder til McDonald’s på det nordiske marked.

Guy Hands bliver såkaldt Development Licensee (udviklingslicenstager), og skal dermed fremover stå for både udviklingen og driften af restauranterne på dette marked.

Det oplyser McDonald’s i en pressemeddelelse, mens økonomien i købsaftalen ikke bliver offentliggjort.

I december skrev Berlingske Business, at McDonald's i Danmark var tæt på at blive solgt i en milliardhandel. Den historie kan du læse her.

»Vi ser frem til at byde velkommen til Guy Hands som vores strategiske partner i Norden. Baseret på hans stærke track record for at udvikle succesfulde virksomheder gennem målrettet ledelse og aktiv investering til at opnå vækst er vi overbeviste om, at han er den rette partner til at bygge videre på det positive momentum, som McDonald’s oplever på disse markeder. Dette vil betyde mere brand-stimulering for vores nordiske kunder og nye muligheder for vores franchisetagere og vores folk, når disse markeder vokser og udvikler sig,« siger Ian Borden, president for McDonald’s Foundational Markets.

Guy Hands ser frem til at udvikle fastfood-kæden i de nordiske lande.

»Dette er en spændende mulighed for at danne et stærkt partnerskab med en af verdens førende globale brands. Jeg og min familie ser frem til at arbejde med McDonald’s-teamsene i hele regionen. Vi planlægger at udnytte vores branchekendskab og finansielle ekspertise, tage en stringent tilgang til indsigt og analyse og anvende en hands-on tilgang til driften for at øge styrken af brandet med kunder og skabe vækstmuligheder for franchisetagere, medarbejdere og personale,« siger Guy Hands.