Energiselskab truer med stop for investeringer i Danmark

Det store tyske energiselskab E.ON truer med at stoppe for nye grønne investeringer i Danmark på grund af slingrekurs i klimapolitikken.

Foto: Christian Liliendahl. »Uden stabile klimamålsætninger, kan vi ikke forsvare flere investeringer i Danmarks grønne omstilling,« siger E.ONs direktør Tore Harritshøj.
Læs mere
Fold sammen

Hvis ikke regeringen stopper slingrekursen i forhold til klimamålsætninger, vil det tyske energiselskab E.ON ikke længere smide penge efter projekter i Danmark. Det skriver Dagbladet Information.

Det tyske selskab, der investerer i grøn omstilling og i 2012 havde en omsætning i Danmark på 347 millioner kroner, er blandt andet utilfreds med, at regeringen har reduceret ambitionen om at reducere CO2-udslippet med 40 procent i 2020 til 37 procent.

Danmarks klimamål er »det pejlemærke, vi foretager vores investeringer efter som en del af Danmarks grønne omstilling. Usikkerheden om målene skaber et usikkert investeringsklima for virksomheder som os. Og uden stabile klimamålsætninger, kan vi ikke forsvare flere investeringer i Danmarks grønne omstilling,« siger E.ONs direktør Tore Harritshøj til Information.

E.ON har eksisteret i Danmark siden 2000, og selskabet har blandt andet overtaget nettet af ladestationer til elbiler, ligesom det arbejder med dansk biogas og med havvindmølleparken Rødsand II.

E.ON mener blandt andet, at regeringen har gjort elbilernes fremtid usikker med afvisningen af at forlænge SR-regeringens løfte om afgiftsfritagelse til og med 2016.

Det er dog »nogen af en udmelding«, E.ON kommer med, mener formanden for Folketingets Energi- og Klimaudvalg, Thomas Danielsen (V). Han mener ikke, der er mange lande, E.ON kan investere i, hvis selskabet vurderer, at Danmark har en slingrekurs.