Energiselskab i knibe - investor trækker stikket

Børsnoterede Green Wind Energy er på vej i betalingsstandsning, efter en investor er løbet fra en livsvigtig låneaftale. Fremtiden ser sort ud for selskabet, der driver og investerer i grøn energi.

Foto: JOSE LUIS ROCA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Green Wind Energy vil i dag, mandag, indgive begæring om ’rekonstruktionsbehandling’ – eller betalingsstandsning – til Sø- og Handelsretten. Det skriver selskabet, der driver og investerer i grøn energi, i en børsmeddelelse, der blev sendt ud sent søndag.

Tidligere på søndagen meddelte Green Wind, at en unavngiven ekstern investor havde trukket sit tilbud om at kaste penge i Green Wind tilbage. Senere kom energiselskabet så med beskeden, at det så sig nødsaget til at forsøge en rekonstruktion.

Betalingsstandsningen gælder kun det børsnoterede Green Wind Energy, og ikke dets datterselskaber.

At det er livsvigtigt for selskabet med ny kapital er ingen nyhed. I regnskabet for 2010 skrev Gren Wind, at ”selskabet har ikke tilstrækkelig likviditet til den fortsatte drift uden at der sikres ny likviditet”, men samtidig understregede det, at der både dets bankforbindelse og en ekstern investor var parate til at sikre likviditeten.

Nu har den eksterne investor trukket stikket, og det efterlader Green Wind med ryggen mod muren.

Green Wind ejer blandt andet datterselskabet GW Energi, som har solgt vindmølleprojekter til velhavende danskere gennem børsnoterede obligationer

Selskabet både driver, udvikler og investerer i vindmølleprojekter har flere gange været nævnt som et muligt emne for det konkurrerende energiselskab Greentechs opkøbsiver.