Energiafgiften PSO splitter stadig politikerne

De politiske partier er ikke blevet enige om en løsning på den omstridte energiafgift PSO, som EU har underkendt. Det står klart efter et møde i Finansministeriet fredag.

Foto: Sophia Juliane Lydolph. Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) konstaterer efter mødet, at der stadig er mange uafklarede spørgsmål. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Hvordan Danmark fremover skal finansiere omstillingen til vedvarende energi, er der stor uenighed om.

Regeringen har blandt andet foreslået at "gøre regningen mindre" ved at droppe at bygge nye kystnære havvindmølleparker. Men det er både oppositionen og De Konservative imod.

Og partierne er også uenige om, hvordan man skal finde de penge, der skal bruges. Regeringen vil tage dem fra det såkaldte råderum. Socialdemokraterne har talt for at hæve bundskatten.

De Radikale, der også er med i energiforliget, mener derimod, at det fortsat skal være en afgift på elforbruget. Det vil tilskynde folk til at spare til gavn for miljøet, mener partiet.

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) konstaterer efter mødet, at der stadig er mange uafklarede spørgsmål.

- Det er en ganske stor øvelse. Det gør man ikke bare fra den ene dag til den anden.