Eneret på iPhone ophævet

Fransk teleselskab står med millionregning, efter at domstol erklærede eneforhandling af Apples mobiltelefon for ulovlig.

Orange må ikke have eneret på at sælge Apples iPhone-telefon, siger fransk domstol. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det franske teleselskab Orange står til et milliontab, efter at en domstol i Paris har krævet, at selskabet opgiver eneretten til at sælge Apples mobiltelefon iPhone i Frankrig.

Orange, der ejes af France Telecom, det franske svar på danske TDC, havde en femårig eksklusivaftale med Apple om at sælge den stærkt omtalte og ditto omdiskuterede mobiltelefon. Men de franske konkurrencemyndigheder greb ind og krævede eneretten fjernet.

Det synspunkt bakkes op af domstolen i Paris.

Afgørelsen appelleres

Både Orange og Apple vil appellere afgørelsen til den franske appeldomstol, Cour de Cassation.

Det er industrigiganten Bouygues Telecom, som i september klagede til myndighederne og senere fik opbakning fra landets tredjestørste mobilselskab SFR samt den franske forbrugerrettighedsgruppe UFT-Que Choisir.

Orange har ifølge eget udsagn solgt 600.000 iPhone-telefoner i Frankrig siden november 2007, da den første model kom på gaden. Siden er iPhone opgraderet med bl.a. 3G-mobiladgang.

Bouygues og SFR menes inden for få uger at begynde salget af iPhone.

Frit valg til de første danskere

I Danmark har Telia eneret til iPhone, men her må privatkunderne kun bindes i seks måneder. Bindingsperioden for de første købere af iPhone 3G-modellen er netop udløbet, hvorved kunderne frit kan skifte teleselskab og tage telefonen med sig.