Endomondo fyrer hver tredje medarbejder

14 ud af 45 medarbejdere. Så mange fyrer motions-appen, der i februar 2015 blev købt af amerikanske sportsgigant Under Armour for 575 millioner kroner.

(Foto: Rune Evensen/Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Evensen

De er udråbt som en af de største succeser indenfor iværksætteri, men nu fyrer de altså næsten hver tredje medarbejder i København. Det er der intet odiøst i, mener virksomhedens general manager, Morten Keldebæk. Det er Finans, der skriver historien og til dem, siger han:

»Siden vi blev købt for to år siden, har Under Armour alignet organisationen. Det betyder, at man kan spare nogle penge ved at centralisere funktioner som marketing, HR og finans, så vi ikke laver det samme i København, Amsterdam og Baltimore. Der er ikke noget odiøst i denne runde – man er nødt til at høste de effektiviseringsmuligheder, der er,« siger Morten Keldebæk. Netop nu er han stedfortræder for Mette Lykke, der i sin tid var med til at stifte virksomheden sammen med Jakob Jønck og Christian Birk. Mette Lykke - som er på barsel - er den eneste af de tre, der endnu er i firmaet.


Jønck er siden sprunget ud som serieiværksætter, selvom det ikke er penge, han mangler. Han scorede sig en svimlende bankbog, da de to fitness-apps Endomondo og MyFitness­Pal blev solgt for et samlet beløb på godt 3,5 mia. kroner til Under Armour. Jønck havde ejerandele i begge app-selskaber og modtog ifølge jungle­trommerne et beløb i størrelsesordenen 350-400 mio. kroner. Han har siden blandt andet lavet kogebogsappen Feast. Christian Birk er gået investorvejen i USA, og har blandt kastet penge i det danske startup Praice.

 

Finans fortæller desuden, at kun én ud af de 14 fyrede arbejde med softwareudvikling, mens resten arbejde i forskellige supportfunktioner.

»I store træk er Endomondo-teamet den samme størrelse som før. Og der bliver ikke flyttet noget arbejde med Endomondos produkter til USA. Det er kun i København, vi arbejder på dem,« siger Morten Keldebæk til Finans. Endomondo blev stiftet i 2007. Mette Lykke er desuden international direktør for Under Armour.