Endnu uvist om bank kan skaffe millioner

Udstedelse af obligationer for 13,5 milliarder kroner løser ikke Amagerbankens problem med at skaffe garanti på 750 millioner. En stor opgave, siger direktør.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er stadig usikkert, om Amagerbanken kan skaffe de 750 millioner kroner, som det statslige "skraldespandsselskab" Finansiel Stabilitet har krævet.

Det medgiver den kriseramte banks adm. direktør, Jørgen Brændstrup, efter at banken onsdag meddelte, at den vil udstede obligationer for 13,5 milliarder kroner den 29. juli.

- Vi har stadig en stor opgave med at skaffe 750 millioner kroner i ny kapital, ingen tvivl om det, siger Jørgen Brændstrup til Ritzau.

Han skal torsdag formiddag møde en række aktionærer til ekstraordinær generalforsamling i Falconer Center på Frederiksberg. Her vil Amagerbankens bestyrelse præsentere en plan for, hvordan den agter at skaffe de 750 millioner kroner.

Jørgen Brændstrup beskriver formålet med onsdagens manøvre sådan: - Nu har vi udstedt de her obligationer, som vi har lagt ind i vores egenbeholdning. Når vi så er klar til at opfylde de vilkår, vi har fået fra Finansiel Stabilitet, så kan vi også sælge af dem og dermed sikre bankens likviditet, siger han.

Ifølge dagbladet Børsen deltager en række centrale aktører ikke i Amagerbankens generalforsamling torsdag. Heriblandt Henning Kruse Petersen, bestyrelsesformand i Finansiel Stabilitet.

- Vi er blevet spurgt, om vi vil deltage. Det har vi takket nej til. Det er ikke vores generalforsamling, siger han til Børsen.

Direktør Jørgen Brændstrup er dog ikke bekymret.

- Vi får forhåbentlig bemyndigelse til at skaffe de 750 millioner. Der kommer en hel masse mennesker. Alle, der har mulighed for det, de kommer, og resten har givet deres mening til kende enten ved at brevstemme eller sende fuldmagter. Så jeg er sikker på, at alle bliver hørt der, siger Jørgen Brændstrup.

Der foreligger stadig ikke noget om, hvorvidt rigmanden Karsten Ree vil skyde flere penge ind i banken end den halve milliard, han leverede i efteråret.

/ritzau/